• Пт. Вер 27th, 2024

Тростянецька сільська рада Стрийського району Львівської області

Інформаційний ресурс Тростянецької об'єднаної територіальної громади

Кожна дитина має зростати у сім’ї – меседж першого засідання Координаційної ради із забезпечення права дитини на зростання в сімейному оточенні у Львівській області, що відбулась 14 серпня 2024 року під головуванням Івана Собка, заступника голови Львівської обласної військової адміністрації, голови Координаційної ради.
Дистанційно в режимі онлайн у засіданні брали участь Ірина Шипова, заступник сільського голови Тростянецької сільської ради, начальники служби у справах дітей Маріанна Ланчевич, відділу освіти Леся Фарат, директор КНП «ЦПМСД ТСР» Ірина Кобрин, Мирослава Однорііг – спеціаліст відділу з соціально – гуманітарних питань.
Презентували проект «Стратегії забезпечення права кожної дитини на зростання в сімейному оточенні» через призму впровадження на регіональному рівні» голова Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірина ТУЛЯКОВА та Катерина НОВОХАТНЯ, перша заступниця голови Координаційного центру.
З кращими практиками догляду для дітей та реалізацією їх на Львівщині ознайомила Світлана СТЕЛЬМАХ, фахівець із захисту дітей Регіонального офісу ЮНІСЕФ у Львові.
Володимир ЛИС, начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації, проаналізував наявну системи догляду та підтримки дітей, потреб щодо розвитку сімейних форм виховання у Львівській області.
Щодо забезпечення права на освіту дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються та виховуються в закладах обласного підпорядкування, та дітей з особливими освітніми потребами у Львівській області доповів Олег ПАСКА, директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.
Перспективу реінтеграції вихованців будинків дитини в сімейне оточення та візію щодо трансформації будинку дитини довела Наталія ЛІТВІНСЬКА, директорка департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації.
Окремо акцентували на організації надання соціальних послуг і проведення соціальної роботи на території Львівської області.
Маємо об’єднатись у своїх діях з метою забезпечення права кожної дитини на зростання в сімейному оточенні!

Автор tog