• Пт. Кві 26th, 2024

Тростянецька сільська рада Стрийського району Львівської області

Інформаційний ресурс Тростянецької об'єднаної територіальної громади

Цивільний захист

Відtog

Кві 13, 2021

Проведено рейд з виявлення фактів спалювання сухої трави, рослинних залишків та сміття

У зв’язку з підвищенням температурних показників, почастішали випадки пожеж в екосистемах. Причини таких пожеж залишаються незмінними – людський фактор. Саме люди провокують пожежі у природних екосистемах, спалюючи суху траву та сміття на відкритих територіях чи навіть у себе на подвір’ях.
Невинні на перший погляд спалювання можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей. Вогняна стихія поглинає на своєму шляху все живе. Гинуть рослини, комахи, молодняк звірів та птахів. Регулярні підпали зменшують біорізноманітність та порушують природну рівновагу. Знищується унікальна заповідна рослинність.
З метою зменшення кількості пожеж у природних екосистемах, 10 квітня був проведений рейд з виявлення фактів та роз’яснення небезпеки спалювання сухої трави, рослинних залишків та сміття на території Миколаївської міської, Тростянецької та Розвадівської сільських рад Стрийського району. В ньому взяли участь головний інспектор Миколаївського РС ГУ ДСНС України у Львівській області, державний інспектор з охорони навколишнього середовища Державної екологічної інспекції у Львівській області, дільничий офіцер відділення поліції №2 (м.Миколаїв) Стрийського РУП ГУ НП у Львівській області, представники Миколаївської міської ради і Розвадівської сільської ради та заступник сільського голови Тростянецької сільської ради.
Разом з тим рейдовою групою було виявлено факт спалювання відходів (сміття) на відкритій території громадянином, на якого було складено протокол про адміністративне правопорушення.
Миколаївський РС ГУ ДСНС України у Львівській області вкотре нагадує, що спалювання сухої рослинності та сміття заборонено. Наголошуємо, що відповідно до законодавства України, за спалювання сухостою передбачена відповідальність як адміністративна, так і кримінальна.
Будьте свідомі – бережіть себе і природу!

Від tog