• Нд. Кві 28th, 2024

Тростянецька сільська рада Стрийського району Львівської області

Інформаційний ресурс Тростянецької об'єднаної територіальної громади

«єРобота»: на Львівщині буде освоєно понад 180 млн грн

Відtog

Жов 12, 2023

Ще 47 позитивних висновків і 96 нових робочих місць – такими результатами для Львівщини завершився розгляд заяв учасників 16 хвилі програми «єРобота». Зокрема право на мікрогрант у розмірі до 250 тис. грн для масштабування бізнесу вибороли 32 фізичні особи-підприємці, 7 юридичних осіб і 8 початківців, котрі тільки стартуватимуть у сферу підприємництва.

Як і у попередні рази, більшість заявників із нашої області займаються оптовою або роздрібною торгівлею, ремонтом автотранспортних засобів (16 осіб), працюють у галузі охорони здоров’я (8) або сфері тимчасового розміщування та організації харчування (7). Решта розгортають бізнес у переробній промисловості, сфері освіти, надають інші види послуг або ведуть професійну, наукову, технічну діяльність.

Серед тих, хто тільки має намір відкрити власну справу, 5 жителів Львова. Відповідно до поданих бізнес-планів вони надаватимуть перукарські послуги, займатимуться продажем квітів, реалізацією товарів через мережу інтернет, переробкою та консервуванням фруктів та овочів, а також ресторанним бізнесом. У Трускавці (Дрогобицький район) початківець відкриє стоматологічний кабінет, у Червонограді – ресторан, а у Бродах (Золочівський район) провадитиме торгівлю у неспеціалізованих магазинах.

Загалом цього року завдяки участі у програмі «єРобота» 760 заявників із Львівщини зобов’язалися створити 1608 нових робочих місць та освоїти понад 180 млн грн.

Позитивне рішення про надання коштів для масштабування підприємницької діяльності у 16 хвилі також отримали 3 учасники програми «Грант для ветеранів та членів їх сімей». Станом на 10 жовтня урядовим проєктом з підтримки ветеранського бізнесу скористалися 19 жителів області.

Заяву для участі у згаданих програмах можна подати через застосунок «Дія» (https://is.gd/KT7RoW) до 19 листопада 2023 року. Консультації надаються у підрозділах обласної служби зайнятості (адреси – http://surl.li/jpvpt), у Львівському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ (https://is.gd/BCrgXv), а також за тел.: +380966825183, (032) 23 23 490.

 

Львівський  обласний  центр зайнятості

Від tog