• Нд. Кві 28th, 2024

Тростянецька сільська рада Стрийського району Львівської області

Інформаційний ресурс Тростянецької об'єднаної територіальної громади

На ветеранський бізнес – 6,7 млн грн

Відtog

Жов 27, 2023

На ветеранський бізнес – 6,7 млн грн

За підсумками 17 хвилі проєкту «єРобота» двоє осіб із Львівської області у рамках програми «Гранти для ветеранів та членів їхніх сімей» отримають від держави мільйон гривень на започаткування або розвиток підприємницької діяльності.

«Загалом на Львівщині від старту ветеранського компоненту грантової програми 12 учасників бойових дій і 9 дружин захисників мають отримати 6,7 млн грн і створити 40 робочих місць, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – За державні кошти дехто з них відкрив фітнес-центр, пекарню, розширив швейне виробництво, піцерію, торгівлю текстильними матеріалами. Інші масштабували бізнес у сфері розваг і відпочинку, охорони здоров’я чи громадського харчування. А хтось тільки планує відновити роботу магазину з продажу меблів або відкрити спортзал».

Нагадаємо, що згідно з умовами програми учасники бойових дій та їхні чоловіки/дружини, люди з інвалідністю внаслідок війни можуть отримати гранти у розмірі:

– 250 тис. грн – для ветерана за умови створення одного робочого місця;

– 500 тис. грн – для другого з подружжя ветерана за умови створення двох робочих місць;

– 1 млн грн – для ветерана, який має досвід підприємницької діяльності, зареєстрований як фізична особа-підприємець не менше ніж 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум 2 з яких займуть ветерани.

Гранти у розмірі 500 тис. грн та 1 млн грн надаються за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30, тобто учасник програми повинен вкласти в бізнес 30% власних коштів, а 70% отримає від держави у вигляді гранту.

Заявку разом з бізнес-планом для участі у програмі можна подати через портал «Дія» до 19 листопада п. р. Консультації надаються у підрозділах Львівського обласного центру зайнятості (адреси – за посиланням http://surl.li/jpvpt), на телеграм-каналі ЛОЦЗ @DCZ_Lviv (https://t.me/DCZ_Lviv) або за тел. 096 682 51 83.

 

 

Львівський обласний центр зайнятості

Від tog